ČAJ OD MASLAČKA DJELUJE NA ĆELIJE RAKA BOLJE NEGO HEMOTERAPIJA




Maslačak djeluje na kancerogene ćelije tako što se raspadnu za 48 sati, a za to vrijeme ni jedna zdrava ćelija neće biti ponovo inficirana
Na univerzitetu u Kanadi Windsor naučnici su proveli istraživanje i objavili rezultate kao novu nadu oboljelima od karcinoma. Otkriveno je da korijen maslačka “ubija” ćelije pogođene rakom bez štetnih utjecaja na druge ćelije u tijelu.
Prema ovom istraživanju maslačak djeluje na kancerogene ćelije tako što se raspadnu za 48 sati, a za to vrijeme ni jedna zdrava ćelija neće biti ponovo inficirana. Zaključeno je da se kontinuiranim liječenjem korijenom maslačka može uništiti većina ćelija raka.
Naučnici su otkrili da korijen ove biljke “radi” bolje nego hemoterapija jer ubija samo ćelija reka. Pored toga ima diuretičko djejstvo, stimulira lučenje žuči, smanjuje holesterol pomaže kod alergija…
Popularnom maslačku latinski naziv je Taraxacum officinale, a u narodu ima mnoga imena: gorko zečje, konjska žučenica, radič, mliječnjak, talijanska salata…
John di Karlo (72) se uvjerio u ljekovitost maslačka i za samo četiri mjeseca je doživio povlačanje bolesti, a prije toga se bezuspješno liječio brojnim terapijama duže od tri godine. Kao alternativu pio je čaj od korijena maslačka.
RECEPTI ZA ČAJEVE OD MASLAČKA
1. RECEPT – 60 g listova i korijena maslačka ubacite u proključalu vodu. Pustite da odstoji desetak minuta. Procijedite. Pijte po šoljicu čaja prije svakog obroka
2. RECEPT – Uzmite 6 listova maslačka po jednoj šoljici. Prvo isijecite listove u male trake i stavite ih na dno šoljice, a onda sipajte proključalu vodu preko listova da se šoljica napuni. Ostavite desetak minuta, procijedite i pijte ga tri puta dnevno.
Čaj od maslačka će biti zlatne boje ili boje meda, ima intenzivan i gorak okus, te ga možete zasladiti medom. Možete čaju od maslačka dodati sladića i tako ćete ublažiti gorak okus maslačka.

Primjedbe