Kolač od bjelanjaka sa kandiranim voćem





POTREBNO:

6 bjelanjaka
200 g šećera
130 g brašna
100 ml ulja
100 g miješanog kandiranog voća (grožđice, ananas, marelice…)
50 g sjeckanih oraha
50 g sjeckane čokolade



PRIPREMA:

Miksati bjelanjke dok ne postanu čvrsti snijeg. Dodati tada postepeno šećer i miksati dok snijeg ne postane sjajan i čvrst. Umiksati i ulje. Tada umiješati pjenjačom brašno, pa odmah potom dodati sve nasjeckano što imate. Dobro promiješati kako bi se svi komadići lijepo rasporedili unutar snijega.
Lim za pečenje nauljiti i pobrašniti pa u njega rasporediti masu i poravnati. Peći u zagrijanoj pećnici na 180ºC 25-30 minuta. Provjerite čačkalicom da li je kolač pečen. Ako čačkalica izađe suha, gotovo je. Ako nije, vratite ga u pećnicu i pecite još par minuta.
Pečeni kolač ohladite par minuta u kalupu u kojem se pekao, nožićem malo odvojite biskvit od rubova pa ga iskrenite na pladanj. Sačekajte da se kolač ohladi, posipajte ga šećerom u prahu pa ga režite oštrim nožem na tanke šnitice. Ako budete rezali topli kolač, čokolada unutar njega će se razmuljati pa će izgledati neuredno.
Dobar tek!


Primjedbe